Dušená tykev se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Tykev
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 700.3 mg
  • Vláknina 5634.3 mg
  • Vitamín A 5634.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé tykve omyjeme a nakrájíme na kostičky, starší oloupeme. Osolíme je, okmínujeme, posypeme nasekanou petrželkou a pokapeme rozpuštěným máslem. Dobře promícháme.

  • 2

    Směs urovnáme do pekáče a dusíme v předem vyhřáté troubě - nemícháme.

  • 3

    Měkké tykve opepříme a zalijeme zakysanou smetanou.

  • 4

    Podáváme s pečenými bramborami.

Komentáře k receptu