Maďarská kuřecí prsíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 11 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 141 mg
- Draslík 1143.8 mg
- Vláknina 5503.8 mg
- Vitamín A 5503.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší pánvi rozpálíme olej a 10 minut na něm opékáme maso ze všech stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky. Rajčata z konzervy necháme okapat a nasekáme je nadrobno.
-
2
Kuřecí prsa vyjmeme z pánve a osolíme. Do pánve dáme papriku, cibuli a dusíme je asi 3 minuty, dokud nezměknou.
-
3
Přidáme rajčata, vývar, mletou papriku a směs přivedeme k varu, pak přidáme maso a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut.
-
4
Vmícháme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Osolíme, opepříme a přendáme na talíře. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.