Nové brambory zapékané se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory rané
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 hrst Majoránka čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Margarín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 205.1 mg
  • Draslík 40.9 mg
  • Vláknina 5481.3 mg
  • Vitamín A 5481.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řádně očištěné brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě téměř doměkka. Slijeme a ještě teplé oloupeme.

  • 2

    Česnek oloupeme a prolisujeme, majoránku opláchneme, osušíme, několik lístků necháme stranou, zbytek jemně nasekáme. Smetanu rozmícháme s moukou, žloutky, česnekem, majoránkou a pepřem.

  • 3

    Brambory vložíme do vymaštěné zapékací mísy, polijeme připravenou smetanou, zlehka promícháme, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a zapékáme dočervena, zhruba půl hodiny.

  • 4

    Hotové brambory ozdobíme lístky majoránky a servírujeme jako přílohu či jako lehkou večeři.

Komentáře k receptu