Nové brambory zapékané se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 13 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 205.1 mg
- Draslík 40.9 mg
- Vláknina 5481.3 mg
- Vitamín A 5481.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řádně očištěné brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě téměř doměkka. Slijeme a ještě teplé oloupeme.
-
2
Česnek oloupeme a prolisujeme, majoránku opláchneme, osušíme, několik lístků necháme stranou, zbytek jemně nasekáme. Smetanu rozmícháme s moukou, žloutky, česnekem, majoránkou a pepřem.
-
3
Brambory vložíme do vymaštěné zapékací mísy, polijeme připravenou smetanou, zlehka promícháme, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a zapékáme dočervena, zhruba půl hodiny.
-
4
Hotové brambory ozdobíme lístky majoránky a servírujeme jako přílohu či jako lehkou večeři.