Polévka z hlemýžďů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Listové těsto
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 ks Sterilovaní šneci v hovězím bujonu
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 958 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 144 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 169.9 mg
  • Draslík 129.4 mg
  • Vláknina 8000.7 mg
  • Vitamín A 8000.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky listového těsta necháme změknout. Cibuli oloupeme a nasekáme. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Šneky vyjmeme z konzervy a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Máslo rozpustíme a podusíme na něm nakrájenou zeleninu, přidáme česnek, zaprášíme moukou a necháme krátce zpěnit. Za stálého míchání přilijeme polovinu vývaru.

  • 3

    Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme hlemýždě, víno, zbylý vývar a smetanu. Okořeníme a necháme 5 minut vařit, přidáme nasekanou petrželku. Polévku nalijeme do čtyř šálků.

  • 4

    Pláty těsta rozpůlíme a rozválíme. Nakrájíme je tak, aby těsto dobře krylo šálky s polévkou. Pevně přitiskneme k okrajům šálků a necháme 5 minut odpočinout. Žloutek rozmícháme s mlékem a těsto jím potřeme. Dáme na 15 minut zapéct do trouby a podáváme.

Komentáře k receptu