Smetanová polévka ze žluté dýně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 9.4 mg
- Draslík 546.7 mg
- Vláknina 1877.2 mg
- Vitamín A 1877.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme, vyjmeme jádra a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
-
2
V hrnci rozpálíme máslo a cibuli v něm dusíme, až zesklovatí. Přidáme dýni a dolijeme vodou, přilijeme vývar, zakryjeme a vaříme 10 minut při nízké teplotě.
-
3
Polévku rozmixujeme dohladka nebo propasírujeme přes síto. Přidáme smetanu, sůl, pepř a přivedeme k varu.
-
4
Polévku nalijeme do talířů, do každé porce dáme lžíci smetany, opatrně promícháme nožem a ihned podáváme.