Pečená hlíva ústřičná
Suroviny
- 500 g Hlíva ústřičná
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Víno bílé
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 16 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 84.2 mg
- Vláknina 962.3 mg
- Vitamín A 962.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme houby, 5 minut lehce opékáme. Přidáme cibulky a česnek a vše opékáme dalších 5 minut.
-
3
Přidáme smetanu, víno, sůl, pepř a necháme 3 minuty povařit, poté zjemníme zakysanou smetanou. Vmícháme nasekanou petrželku.