Filé v mrkvi a hořčičném krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 120 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Petržel - nať
  • 7 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 78.7 mg
  • Draslík 53.2 mg
  • Vláknina 16708.2 mg
  • Vitamín A 16708.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou mrkev nakrájíme na plátky. Rozehřejeme máslo a mrkev osmahneme.

  • 2

    Poté osolíme, opepříme, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme.

  • 3

    Nasekanou petrželku smícháme se smetanou a hořčicí.

  • 4

    Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.

  • 5

    Na dno pekáče dáme polovinu dušené mrkve, polovinu hořčičného krému a navrch rybu. Poklademe zbytkem mrkve a krému.

  • 6

    Zapékáme při 180 stupních asi 25 minut.

Komentáře k receptu