Dětský boršč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 175 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 1304.6 mg
- Vláknina 27689.2 mg
- Vitamín A 27689.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji. Přidáme očištěnou, omytou a nadrobno nakrájenou zeleninu a zalijeme kojeneckou vodou. Vše uvaříme doměkka.
-
2
Při podávání polévku ozdobíme lžící zakysané smetany a nasekanou petrželkou.