Fazolky s koprovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 12 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 34.7 mg
- Draslík 313 mg
- Vláknina 7102.8 mg
- Vitamín A 7102.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky očistíme, omyjeme, pokrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, povaříme je ve vroucí osolené vodě 8 minut, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V kastrolu smícháme sladkou a zakysanou smetanu. Přidáme hořčici, zahříváme na mírném ohni - nevaříme. Do omáčky vmícháme omytý, jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a opepříme. Metlou omáčku rozšleháme do hladka.
-
3
Fazolky rozdělíme na talíře a zalijeme koprovou omáčkou.
-
4
Můžeme podávat s vařenými bramborami.