Sendvič s tuňákovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 360 g Tuňák v oleji
  • 20 ks Olivy černé
  • 1 ks Bageta
  • 1 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1125 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 7087 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 17.9 mg
  • Draslík 387.5 mg
  • Vláknina 47380.8 mg
  • Vitamín A 47380.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuňáka vyklopíme z konzervy a necháme dobře okapat. Maso rozmělníme vidličkou.

  • 2

    Kapary a olivy nasekáme a v míse je opatrně promícháme s tuňákem, zakysanou smetanou a citronovou šťávou. Vmícháme prolisovaný česnek a salát mírně osolíme a podle chuti opepříme.

  • 3

    Bagetu nakrájíme na 8 stejných kusů a vodorovně rozkrojíme. Na spodní poloviny baget položíme omyté listy čekanky, obložíme tuňákovým salátem a přiklopíme horními polovinami baget.

Komentáře k receptu