Smetanová zelenina s kořením
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
- 800 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 750 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1100 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 56.7 mg
- Draslík 341.3 mg
- Vláknina 24127.4 mg
- Vitamín A 24127.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na 2 lžícíh másla a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a vmícháme oba druhy smetany.
-
2
Zeleninovou směs necháme zvolna rozmrazit na 2 lžících másla na mírném ohni. Podusíme asi 15 minut a zeleninu vmícháme do smetanové omáčky. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.