Polévka s jehněčím masem
Suroviny
- 800 g Jehněčí kýta
- 750 g Kapusta růžičková
- 750 ml Vývar z hovězích kostí
- 150 ml Zakysaná smetana
- 2 kávová lžička Hořčičné semínko
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1033 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 160.9 mg
- Draslík 1537.7 mg
- Vláknina 18672.8 mg
- Vitamín A 18672.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou kýtu nakrájíme na kostky. Maso po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Opékáme ještě 5 minut. Vmícháme hořčičné semínko, kmín, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme zvolna pod pokličkou asi 80 minut.
-
2
Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme, přidáme do polévky a na mírném ohni vaříme ještě 15 minut.
-
3
Do zakysané smetany vmícháme sůl, pepř a nasekaný kopr. Polévku podáváme s kopečkem koprové smetany.