Polévka s jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kýta
  • 750 g Kapusta růžičková
  • 750 ml Vývar z hovězích kostí
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1033 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 160.9 mg
  • Draslík 1537.7 mg
  • Vláknina 18672.8 mg
  • Vitamín A 18672.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou kýtu nakrájíme na kostky. Maso po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Opékáme ještě 5 minut. Vmícháme hořčičné semínko, kmín, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme zvolna pod pokličkou asi 80 minut.

  • 2

    Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme, přidáme do polévky a na mírném ohni vaříme ještě 15 minut.

  • 3

    Do zakysané smetany vmícháme sůl, pepř a nasekaný kopr. Polévku podáváme s kopečkem koprové smetany.

Komentáře k receptu