Kuřecí paštika
Suroviny
- 500 g Játra kuřecí
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 125 ml Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 26 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 402.6 mg
- Draslík 224.7 mg
- Vláknina 263.3 mg
- Vitamín A 263.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 160C.
-
2
Kuřecí játra dobře omyjeme a necháme okapat. Poté nakrájíme na kousky a společně s brandy, smetanou, vejci, česnekem, muškátovým oříškem, solí a pepřem rozmixujeme na jemný krém. Hmotu propasírujeme dřevěnou lžící přes síto a upěchujeme do pečící misky. Na závěr zapícháme snítky tymiánu.
-
3
Misku ponoříme zhruba do poloviny do pekáčku s vodou. Pečeme zhruba hodinu, dokud paštika nezhnědne. Necháme vychladnout a poté na hodinu dáme do lednice. Ozdobíme bobkovými listy, přelijeme rozpuštěným máslem a necháme ještě několik hodin v lednici chladit.
-
4
Podáváme s čerstvým pečivem.