Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 519.1 mg
  • Draslík 494.5 mg
  • Vláknina 881.3 mg
  • Vitamín A 881.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar a víno a vmícháme zakysanou smetanu. Ochutíme hořčicí, solí, pepřem, cukrem a lžící vinného octa.

  • 2

    2 l vody a 4 lžíce octa uvedeme do varu. Do šálku rozklepneme vejce a opatrně je vpouštíme do vařící vody. Zvolna vaříme asi 3 minuty a vyjmeme.

  • 3

    Ztracená vejce upravíme na talíře, polijeme hořčičnou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu