Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
- 250 ml Vývar z hovězích kostí
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 26 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 519.1 mg
- Draslík 494.5 mg
- Vláknina 881.3 mg
- Vitamín A 881.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar a víno a vmícháme zakysanou smetanu. Ochutíme hořčicí, solí, pepřem, cukrem a lžící vinného octa.
-
2
2 l vody a 4 lžíce octa uvedeme do varu. Do šálku rozklepneme vejce a opatrně je vpouštíme do vařící vody. Zvolna vaříme asi 3 minuty a vyjmeme.
-
3
Ztracená vejce upravíme na talíře, polijeme hořčičnou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.