Kapří ragú se zakysanou smetanou
Suroviny
- 150 g Cibule
- 1000 g Paprikové lusky čerstvé
- 700 g Rajčata
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Zakysaná smetana
- 400 g Kapr obecný
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 26 g
- Sodík 848 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 1513.3 mg
- Vláknina 7540.4 mg
- Vitamín A 7540.4 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 266.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky.
-
2
V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Poprášíme mletou paprikou, přidáme papriky, rajčata, osolíme a opepříme. Dusíme asi 3 minuty, přilijeme vývar a zvolna dusíme ještě 30 minut.
-
3
Omyté porce kapra, pokapané citronovou šťávou přidáme k zelenině a dusíme dalších 5 minut. Potom vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme mletou paprikou.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.