Kapří ragú se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 1000 g Paprikové lusky čerstvé
  • 700 g Rajčata
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 400 g Kapr obecný
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 848 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 1513.3 mg
  • Vláknina 7540.4 mg
  • Vitamín A 7540.4 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 266.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Poprášíme mletou paprikou, přidáme papriky, rajčata, osolíme a opepříme. Dusíme asi 3 minuty, přilijeme vývar a zvolna dusíme ještě 30 minut.

  • 3

    Omyté porce kapra, pokapané citronovou šťávou přidáme k zelenině a dusíme dalších 5 minut. Potom vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme mletou paprikou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu