Hrušky plněné gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 4 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 48.9 mg
  • Draslík 201 mg
  • Vláknina 10592 mg
  • Vitamín A 10592 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců a řezné plochy potřeme citronovou šťávou. Do misky vložíme máslo, gorgonzolu, přilijeme smetanu a vše vyšleháme do pěny. Směsí naplníme půlky hrušek zdobičkou.

  • 2

    Hrušky rozdělíme na talíře po dvou půlkách, posypeme nasekanými ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu