Ragú z plodů moře
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 450 g Mořské plody mix
- 250 ml Vývar rybí
- 2 ks Cibule
- 6 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 542 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 30.6 mg
- Draslík 253.1 mg
- Vláknina 16097.8 mg
- Vitamín A 16097.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme a nakrájíme. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka. Stonek celeru očistíme, nakrájíme na kousky.
-
2
Nakrájenou slaninu rozpustíme na pánvi. Olivový olej rozehřejeme na druhé pánvi, vložíme plody moře a restujeme. Poté přidáme připravenou zeleninu a po čtyřech minutách zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný tymián a citrónovou šťávu. Na závěr přimícháme smetanu a slaninu, prohřejeme a již nevaříme.
-
3
Upravíme na talíře a podáváme.