Ragú z plodů moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 450 g Mořské plody mix
  • 250 ml Vývar rybí
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 542 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 30.6 mg
  • Draslík 253.1 mg
  • Vláknina 16097.8 mg
  • Vitamín A 16097.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme a nakrájíme. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka. Stonek celeru očistíme, nakrájíme na kousky.

  • 2

    Nakrájenou slaninu rozpustíme na pánvi. Olivový olej rozehřejeme na druhé pánvi, vložíme plody moře a restujeme. Poté přidáme připravenou zeleninu a po čtyřech minutách zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný tymián a citrónovou šťávu. Na závěr přimícháme smetanu a slaninu, prohřejeme a již nevaříme.

  • 3

    Upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu