Gratinovaná cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 9 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 179.5 mg
- Vláknina 3556.9 mg
- Vitamín A 3556.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka a na 2 lžících másla ji necháme zesklovatět.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vložíme připravenou cibuli.
-
3
Ve smetaně rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a smícháme s nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
-
4
Omáčku přilijeme k cibuli a pokrm zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami.