Gratinovaná cibule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 1.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 179.5 mg
  • Vláknina 3556.9 mg
  • Vitamín A 3556.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka a na 2 lžících másla ji necháme zesklovatět.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vložíme připravenou cibuli.

  • 3

    Ve smetaně rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a smícháme s nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

  • 4

    Omáčku přilijeme k cibuli a pokrm zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu