Vepřové plátky s chilli
Suroviny
- 800 g Vepřová kýta
- 250 ml Omáčka švestková
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Sezam - semena
- 4 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 8 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Povidla švestková
- 0.47 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Zázvor celý
- 0.5 polévková lžíce Chilli koření mleté
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 40 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 142.2 mg
- Draslík 902.5 mg
- Vláknina 3929.9 mg
- Vitamín A 3929.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny omáčky zahřejeme, přidáme sezamová semínka, nastrouhaný zázvor, chilli a koření. Poté vmícháme smetanu, povidla a směs zahříváme na mírném plameni. Nevaříme.
-
2
Vepřové maso očistíme, nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a opečeme 4 minuty na rozehřátém oleji. Plátky osolíme a opepříme.
-
3
Opečené plátky zalijeme připravenou omáčkou a podáváme.