Žebírko v pikantní smetanové omáčce
Suroviny
- 280 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kakao - prášek
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Citrony
- 1 kg Vepřová žebra
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 60 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 206.1 mg
- Draslík 657.6 mg
- Vláknina 3379 mg
- Vitamín A 3379 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírko v kuse necháme grilovat 20-25 minut při teplotě 200°C, přebytečný tuk slijeme.
-
2
Smícháme kakao, mouku, kmín, papriku, oregano, sůl, pepř, vodu, med a směsí přelijeme žebírko. Snížíme teplotu na 180°C a pečeme v troubě ještě 30 minut, dokud se omáčka nevypeče a maso nezměkne.
-
3
Hotové žebírko nakrájíme na kousky a přendáme na talíř.
-
4
Do výpeku v pekáči vlijeme smetanu a dáme na mírný oheň. Přivedeme k varu a hotovou omáčkou přelijeme maso na talíři.
-
5
Ozdobíme plátky citronu a řeřichou. Podáváme s rýží a avokádovým nebo rajčatovým salátem.