Rybízový krém se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 897 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 26 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 431.5 mg
- Draslík 241.4 mg
- Vláknina 6450 mg
- Vitamín A 6450 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Želatinu namočíme do studené vody. Rybíz očistíme a propláchneme vodou.
-
2
Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem v horké vodní lázni. Potom postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až vznikne hladký krém. Vyjmeme z lázně, do krému přidáme vymačkanou želatinu a necháme rozpustit. Dobře promícháme a hmotu uložíme na 1 hodinu do chladu, až začne mírně želírovat.
-
3
Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Přidáme rybíz (několik bobulí necháme na ozdobu) a krém naplníme do mističek. Ozdobíme rybízem a necháme asi 1 hodinu chladit.