Terlánská vinná polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 500 ml Víno bílé
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bageta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 919 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 303.9 mg
  • Draslík 702.3 mg
  • Vláknina 3189.8 mg
  • Vitamín A 3189.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vývar, bílé víno a zahřejeme. Přidáme žloutek rozkvedlaný se smetanou a polévku na mírném ohni za stálého míchání zahříváme - nevaříme. Podle chuti osolíme a okořeníme skořicí.

  • 2

    Bagetu nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi na rozehřátém másle je dozlatova opečeme.

  • 3

    Krajíčky bagety rozdělíme do 4 talířů, zalijeme polévkou a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu