Mražený pěnový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 27 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 8.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu, cukr a vanilkový lusk zahřejeme na mírném ohni asi 10 minut, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Zakryjeme a necháme louhovat asi 15 minut. Přecedíme, odstraníme vanilku a necháme vychladnout.
-
2
Bílky ušleháme dotuha. Smícháme s vychladlou smetanou, přilijeme brandy a necháme znovu vychladit.
-
3
Vlijeme do mělké nádoby nebo do nádoby na zmrzlinu a zmrazíme do polotuhého stavu. Směs dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Vrátíme do mrazáku a zmrazíme. Tento postup opakujeme, dokud se krém zcela nezmrazí.
-
4
Před podáváním necháme nádobu se zmrzlinou asi 10 minut stát při pokojové teplotě.