Fíky plněné čokoládou s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Čokoláda hořká
  • 90 g Mandle
  • 280 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Fíky čerstvé
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 262.7 mg
  • Draslík 497.7 mg
  • Vláknina 23039.8 mg
  • Vitamín A 23039.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší část mandlí si umeleme, menší necháme vcelku a obojí dáme zatím stranou.

  • 2

    Zralé fíky překrojíme na čtvrtiny tak, aby zůstaly ve spodní části spojeny. Čtvrtky opatrně rozevřeme, do tvaru květu.

  • 3

    Na mírném plameni rozpustíme v menším hrnci med s čokoládou. Odložíme, necháme trochu zchladnout a smícháme s mletými mandlemi. Zcela vychladlou směsí plníme středy fíků.

  • 4

    Připravíme omáčku tak, že smetanu s kouskem skořice přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme vylouhovat. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně přiléváme studenou smetanu. Směs vrátíme do hrnce a mícháme dokud směs nezhoustne.

  • 5

    Trochu krému nalijeme na talíř a rozetřeme po celé ploše. Doprostřed talíře postavíme fík, posypeme mletou skořicí a ozdobíme polovinou loupané mandle.

Komentáře k receptu