Fíky plněné čokoládou s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 41 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 262.7 mg
- Draslík 497.7 mg
- Vláknina 23039.8 mg
- Vitamín A 23039.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší část mandlí si umeleme, menší necháme vcelku a obojí dáme zatím stranou.
-
2
Zralé fíky překrojíme na čtvrtiny tak, aby zůstaly ve spodní části spojeny. Čtvrtky opatrně rozevřeme, do tvaru květu.
-
3
Na mírném plameni rozpustíme v menším hrnci med s čokoládou. Odložíme, necháme trochu zchladnout a smícháme s mletými mandlemi. Zcela vychladlou směsí plníme středy fíků.
-
4
Připravíme omáčku tak, že smetanu s kouskem skořice přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme vylouhovat. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně přiléváme studenou smetanu. Směs vrátíme do hrnce a mícháme dokud směs nezhoustne.
-
5
Trochu krému nalijeme na talíř a rozetřeme po celé ploše. Doprostřed talíře postavíme fík, posypeme mletou skořicí a ozdobíme polovinou loupané mandle.