Kedlubny s bazalkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 20 g
- Sodík 514 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 28.7 mg
- Draslík 398.9 mg
- Vláknina 6837 mg
- Vitamín A 6837 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zakysanou smetanu rozšleháme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
-
2
Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. V kastrolu na rozehřátém másle je za stálého míchání opékáme asi 2 minuty a potom je osolíme. Kedlubny zalijeme vývarem a ochucenou smetanou a 2 minuty zvolna podusíme. Odstavíme z plotny.
-
3
Omytou bazalku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním vmícháme do omáčky.
-
4
Kedlubny s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.