Bujón z červené řepy se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 76 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 3 g
- Sodík 559 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 258 mg
- Vláknina 2240 mg
- Vitamín A 2240 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
-
2
Vložíme do horkého masového vývaru a přidáme lžičku octa. Povaříme 3-5 min a procedíme.
-
3
Do mělkého talíře či polévkové misky dáme 1 1/2 lžíce husté smetany a zalijeme bujónem.
-
4
Podáváme s topinkami z bílého chleba.