Bujón z červené řepy se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Červená řepa
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 76 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 559 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 258 mg
  • Vláknina 2240 mg
  • Vitamín A 2240 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  • 2

    Vložíme do horkého masového vývaru a přidáme lžičku octa. Povaříme 3-5 min a procedíme.

  • 3

    Do mělkého talíře či polévkové misky dáme 1 1/2 lžíce husté smetany a zalijeme bujónem.

  • 4

    Podáváme s topinkami z bílého chleba.

Komentáře k receptu