Višňové knedlíky se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Čokoláda hořká
  • 125 g Mouka polohrubá
  • 10 g Droždí
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Koňak vaječný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 152.1 mg
  • Draslík 162.2 mg
  • Vláknina 11987.5 mg
  • Vitamín A 11987.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosijeme do mísy, vyhloubíme důlek. Dáme do něj droždí s cukrem a lžíci vlažného mléka. Promícháme s trochou mouky, necháme přikryté kynout asi 15 minut.

  • 2

    Máslo, mléko, špetku soli a zbylou mouku prohněteme s kváskem, přikryjeme a necháme hodinu kynout (do dvojnásobného objemu).

  • 3

    Těsto vyválíme na plát a rozkrojíme na 4 čtverce. Na každý dáme 1/2 lžíce marmelády a vytvarujeme knedlík. Vymaštěné síto zavěsíme do hrnce s vařící vodou a knedlíky vaříme v páře 12 - 14 minut.

  • 4

    Ušleháme smetanu a vmícháme do ní likér. Knedlíky podáváme s likérovou šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu