Makarony po alpsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 826 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 34 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 102.9 mg
- Draslík 297 mg
- Vláknina 8139.8 mg
- Vitamín A 8139.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 91.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
-
2
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova.
-
3
V hrnci svaříme smetanu a mléko, přidáme 150 g nastrouhaného sýru a za stálého míchání jej necháme rozpustit. Omáčku odstavíme z ohně.
-
4
Uvařené makarony smícháme se 100 g sýru, osolíme a opepříme. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Navrch položíme plátky smažené cibule a zapékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia, až se sýr rozpustí.