Masové knedlíčky se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Maso mleté - mix
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 329.2 mg
  • Vláknina 2145.9 mg
  • Vitamín A 2145.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme strouhanku rozmíchanou s 5 lžícemi smetany a 3 lžícemi vody a přimícháme mleté maso, vejce a nakrájenou pažitku. Směs osolíme, opepříme a ochutíme novým kořením.

  • 2

    Navlhčenýma rukama tvarujeme ze směsi malé kuličky. Opečeme je po všech stranách na rozehřátém oleji dokřupava. Vyjmeme a udržujeme horké.

  • 3

    Do výpeku vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, přilijeme zbylou smetanu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a vložíme do ní masové kuličky.

Komentáře k receptu