Masové knedlíčky se smetanou
Suroviny
- 450 g Maso mleté - mix
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Vývar z hovězích kostí
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 60 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 329.2 mg
- Vláknina 2145.9 mg
- Vitamín A 2145.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme strouhanku rozmíchanou s 5 lžícemi smetany a 3 lžícemi vody a přimícháme mleté maso, vejce a nakrájenou pažitku. Směs osolíme, opepříme a ochutíme novým kořením.
-
2
Navlhčenýma rukama tvarujeme ze směsi malé kuličky. Opečeme je po všech stranách na rozehřátém oleji dokřupava. Vyjmeme a udržujeme horké.
-
3
Do výpeku vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, přilijeme zbylou smetanu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a vložíme do ní masové kuličky.