Krůtí řízky na smetaně s dýní a pórkem
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 1000 g Dýně
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Vývar drůbeží
- 0.09 kávová lžička Olej olivový jedlý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 4 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 18 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 110.9 mg
- Draslík 1923.2 mg
- Vláknina 15867.8 mg
- Vitamín A 15867.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.7 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou dýni rozkrojíme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek nasekáme, obojí podusíme na 2 lžícíh másla. Osolíme, opepříme a okořeníme karí. Dusíme asi 15 minut.
-
2
Očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Podusíme spolu s dýní, směs ochutíme medem.
-
3
Omyté krůtí maso rozkrájíme na řízky, osušíme je a obalíme ve směsi mouky, mleté papriky, soli a pepře. Řízky smažíme na pánvi na oleji asi 5 minut po každé straně.
-
4
Maso vyjmeme z pánve, do výpeku přilijeme smetanu, vývar a přidáme protlak. Omáčku podle chuti okořeníme a podáváme s řízky a podušenou zeleninou.