Kuřecí prsa v zázvorové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Feferony
  • 0.25 ks Zázvor celý
  • 1 ks Meduňka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 136 mg
  • Draslík 644.1 mg
  • Vláknina 4259.5 mg
  • Vitamín A 4259.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 100.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrony omyjeme horkou vodou a kůru nastrouháme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor, očištěnou feferonku a oloupanou cibuli najemno nasekáme.

  • 2

    Omyté kuřecí maso mírně opepříme a opečeme z každé strany asi 2 minuty na rozehřátém oleji. Vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.

  • 3

    Ve výpeku zpěníme cibuli, přilijeme smetanu a za stálého míchání odpařujeme až do zhoustnutí. Přidáme kostičky citronu, feferonku a zázvor. Osolíme, opepříme, okořeníme tabascem a přisladíme. Vložíme kuřecí prsa a prohřejeme.

  • 4

    Maso s omáčkou upravíme na talíře, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a ozdobíme lístky meduňky.

Komentáře k receptu