Kynutá babeta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 110 g Cukr krupice
  • 50 g Poleva čokoládová
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 75 ml Pomerančová šťáva
  • 50 ml Rum
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Droždí sušené
  • 2 ks Mandarinky
  • 1 ks Máta
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 112.7 mg
  • Draslík 82.1 mg
  • Vláknina 2791.5 mg
  • Vitamín A 2791.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené droždí a 50 g mouky rozmícháme ve vlažném mléce a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Ze zbylé mouky, kvásku a vajec vypracujeme těsto, necháme je kynout asi 30 minut.

  • 3

    Potom do těsta zapracujeme máslo, 70 g cukru a špetku soli. Těstem naplníme vymazanou dortovou formu o průměru 26 cm a necháme ještě 30 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Upečený moučník uvolníme z formy a necháme vychladnout.

  • 4

    Pomerančovou šťávu svaříme se zbylým cukrem a ochutíme rumem. Polevou přelijeme babetu, ozdobíme ušlehanou smetanou, plátky mandarinek, lístky máty a čokoládovou polevou, nanesenou do tvaru čárek.

Komentáře k receptu