Broskvový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 250 g Jogurt bílý
  • 100 g Žervé
  • 850 ml Kompot broskvový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Máta
  • 6 plátek Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 36.6 mg
  • Draslík 394.9 mg
  • Vláknina 8450.4 mg
  • Vitamín A 8450.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve i s nálevem rozmixujeme na kaši, vložíme do mísy. Přidáme jogurt, žervé, citronovou šťávu i kůru, cukr a vanilkový cukr, vše promícháme.

  • 2

    Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, vymačkáme ji a rozpustíme. Za stálého míchání ji tenkým pramínkem zapracujeme do krému. Krém uložíme do chladničky, dokud nezačne želírovat.

  • 3

    Smetanu do tuha ušleháme a vmícháme do tuhnoucího krému. Krém rozdělíme do 4 skleněných pohárů, chladíme asi 60 minut.

  • 4

    Před podáváním dezert ozdobíme hoblinkami čokolády a lístky máty.

Komentáře k receptu