Okouník se smetanovou kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 16 g
- Sodík 531 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 83.5 mg
- Draslík 1565.5 mg
- Vláknina 10515.8 mg
- Vitamín A 10515.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 304.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kapustu rozpůlíme, vnitřní listy uvolníme od košťálu, omyjeme je, osušíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vývarem, uvedeme do varu a vaříme 5 minut pod bodem varu. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
-
2
Porce okouníka omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Opékáme je na pánvi na rozehřátém oleji asi 5 minut po obou stranách. Maso opepříme a rozdělíme na talíře se smetanovou kapustou.