Timbala s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 30 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 96.3 mg
- Draslík 224.7 mg
- Vláknina 6050.4 mg
- Vitamín A 6050.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jahody necháme okapat, 150 g odložíme stranou a zbylé rozmělníme, protřeme sítem.
-
2
Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, vymačkáme ji, rozpustíme a vmícháme do jahodového pyré. Vymažeme 4 formičky, každou naplníme trochou pyré a dáme do chladničky.
-
3
Zbylé pyré chladíme, dokud nezačne želírovat. Poté vmícháme ušlehanou smetanu, směs rozdělíme do formiček a dáme chladit na 3 hodiny.
-
4
Formičky krátce postavíme do horké vody, obsah vyklopíme na talířky a dezert ozdobíme plátky jahod pokapanými limetkovou šťávou a lístky máty.