Zelenina zapečená s Hermelínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brokolice
  • 150 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 125 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kedlubna
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 192 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 590.3 mg
  • Vláknina 14716.6 mg
  • Vitamín A 14716.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka. Omytou brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 7 minut, cibuli potom jemně nakrájíme.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní okapanou zeleninu a posypeme cibulí.

  • 3

    Smetanu smícháme s mlékem a vejci, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí přelijeme zeleninu a pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut.

  • 4

    Hermelín oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na zeleninu. Zapékáme ještě 5 minut a nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu