Mascarpone s medovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 46 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 145.3 mg
- Draslík 114 mg
- Vláknina 2492.8 mg
- Vitamín A 2492.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mascarpone s medem a přidáme koření a skořici.
-
2
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, potom ji vložíme do hrnce a ve vodní lázni rozpustíme. Přidáme k medovému mascarpone a necháme vychladnout.
-
3
Smetanu ušleháme dohusta a přidáme ji do mascarpone, když hmota začne želírovat.
-
4
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu rozetřeme na hladkou desku a po ztuhnutí ji špachtličkou nahoblujeme.
-
5
Mascarpone podáváme na dezertních miskách ozdobené mandarinkou a hoblinkami čokolády.