Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem
Suroviny
- 500 g Brambory vařené ve slupce
- 250 g Brokolice
- 250 g Tvaroh jemný
- 100 g Zakysaná smetana
- 250 g Květák
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Lilek
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 9 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 1286.3 mg
- Vláknina 22042.2 mg
- Vitamín A 22042.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 138.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytý lilek a cuketu pokrájíme na plátky, květák a brokolici rozebereme na růžičky. Očištěné papriky a rajčata krájíme na osminky, oloupanou cibuli rozkrájíme na 8 dílků.
-
2
Květák a brokolici povaříme v osolené vodě 3 - 5 minut, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Všechnu zeleninu opečeme na olivovém oleji v pánvi, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
-
4
Tvaroh se smetanou utřeme do krému, vmícháme nasekané bylinky, osolíme a opepříme.
-
5
Zeleninu upravíme na talíře a podáváme s bylinkovým tvarohem.