Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 250 g Brokolice
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 250 g Květák
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 1286.3 mg
  • Vláknina 22042.2 mg
  • Vitamín A 22042.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 138.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytý lilek a cuketu pokrájíme na plátky, květák a brokolici rozebereme na růžičky. Očištěné papriky a rajčata krájíme na osminky, oloupanou cibuli rozkrájíme na 8 dílků.

  • 2

    Květák a brokolici povaříme v osolené vodě 3 - 5 minut, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Všechnu zeleninu opečeme na olivovém oleji v pánvi, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.

  • 4

    Tvaroh se smetanou utřeme do krému, vmícháme nasekané bylinky, osolíme a opepříme.

  • 5

    Zeleninu upravíme na talíře a podáváme s bylinkovým tvarohem.

Komentáře k receptu