Ovocný koláč s vanilkovým krémem
Suroviny
- 200 g Borůvky
- 200 g Maliny
- 100 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 225 g Cukr krupice
- 400 g Žervé
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Cukr vanilka
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 27 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 88.6 mg
- Draslík 104 mg
- Vláknina 5665.4 mg
- Vitamín A 5665.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme 100 g cukru, vanilkový cukr (1ks), vejce a na vločky nakrájené máslo. Rychle vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
-
2
Z těsta vyválíme na vymazaném plechu plát a předpečeme jej asi 15 minut v mírně vyhřáté troubě.
-
3
Utřeme sýr, citronovou kůru, zbylý cukr, vanilkový cukr (2ks) a pudinkový prášek. Do krému vmícháme ušlehanou smetanu a omyté a okapané ovoce.
-
4
Hmotu rozprostřeme na předpečený plát a povrch uhladíme. Koláč pečeme ještě 25 minut.