Zeleninová omáčka k těstovinám
Suroviny
- 200 g Hrášek mražený
- 100 g Sýr Gouda 45%
- 125 ml Mléko polotučné
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 12 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 44.1 mg
- Draslík 259.4 mg
- Vláknina 6431 mg
- Vitamín A 6431 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr nakrájený na kostičky a nasekaný česnek rozmícháme se smetanou a mlékem. Ohříváme tak dlouho, až se sýr roztaví. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cuketu a papriku očistíme a nadrobno nakrájíme. Zeleninu a hrášek podusíme na rozehřátém oleji asi 10 minut a vmícháme do omáčky.