Lasagne se smetanovým špenátem
Suroviny
- 600 g Špenát se smetanou mražený
- 300 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 125 g Smetana 12% (konzumní)
- 100 g Sýr Parmezán
- 200 g Těstoviny Lasagne
- 50 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 32 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 236 mg
- Draslík 150.5 mg
- Vláknina 123.5 mg
- Vitamín A 123.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh, smetanu, 60 g nastrouhaného sýru a vejce rozšleháme dohladka. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a špetku muškátu.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem. Na dno poklademe lasagne, na ně rozložíme vrstvu rozmraženého špenátu a potřeme tenkou vrstvou připraveného tvarohového krému. Vrstvy opakujeme až do spotřebování všech přísad. Vrchní vrstvu tvoří špenát.
-
3
Pokrm posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla. Zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut.