Jemná omáčka s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mascarpone
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 235.8 mg
  • Draslík 10.1 mg
  • Vláknina 45.8 mg
  • Vitamín A 45.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mascarpone utřeme se smetanou dohladka a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

  • 2

    Do omáčky přidáme očištěné krevety, vše ohřejeme a odstavíme z ohně. Nakonec vmícháme žloutek.

Komentáře k receptu