Pepřová omáčka s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 651 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 61.7 mg
- Draslík 53.8 mg
- Vláknina 644 mg
- Vitamín A 644 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 75.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar a smetanu vlijeme do kastrolu a necháme přejít varem. Přidáme na kostičky nakrájený sýr a necháme jej za stálého míchání rozpustit.
-
2
Do omáčky vmícháme nasekanou petrželku, pepř, citronovou šťávu a podle chuti osolíme.