Citronová šlehačka s ostružinami
Suroviny
- 40 g Cukr moučkový
- 500 g Ostružiny
- 20 g Cukr vanilka
- 10 g Želatina bílá plátky
- 500 ml Víno červené
- 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Pomerančová kůra
- 1 ks Hřebíček
- 1 ks Skořice celá
- 2 ks Citrony
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 43 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 488.8 mg
- Vláknina 29039.5 mg
- Vitamín A 29039.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky želatiny namočíme do vody, za častého míchání rozpustíme.
-
2
Smetanu ušleháme spolu s moučkovým cukrem, vmícháme citronovou šťávu a kůru. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do šlehačky, naplníme do vypláchnutých pudinkových formiček a dáme na 4 hodiny chladit.
-
3
Víno, pomerančovou šťávu, skořici, hřebíček a vanilkový cukr povaříme 10 minut, přecedíme. Solamyl rozmícháme ve vodě, vlijeme do omáčky a necháme přejít varem. Nakonec přidáme omyté ostružiny a necháme vychladnout.
-
4
Šlehačku vyklopíme z formiček a podáváme s ostružinami ve víně. Každou porci ozdobíme snítkou máty a pomerančovou kůrou.