Kapří perkelt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 21 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 158 mg
- Draslík 738.6 mg
- Vláknina 76 mg
- Vitamín A 76 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet. Potom podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme kečup a dusíme do měkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou s vodou a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, omáčku přivedeme k varu, vložíme zpět porce kapra a prohřejeme.
-
3
Podáváme s rýží.