Kapří perkelt

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 158 mg
  • Draslík 738.6 mg
  • Vláknina 76 mg
  • Vitamín A 76 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet. Potom podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme kečup a dusíme do měkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou s vodou a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, omáčku přivedeme k varu, vložíme zpět porce kapra a prohřejeme.

  • 3

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu