Švestková šarlota
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 17 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 123 mg
- Draslík 105.2 mg
- Vláknina 6738.5 mg
- Vitamín A 6738.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky našleháme se 120 g cukru. Z bílků ušleháme sníh a smícháme s našlehanými žloutky. Do směsi zapracujeme mouku, těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem, pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus potřeme povidly, zarolujeme a necháme vychladnout.
-
2
Omyté švestky vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme 250 ml vody a přisypeme 100 g cukru. Vše vaříme asi 10 minut. Namočíme želatinu, rozpustíme ji v horkých švestkách.
-
3
Tvaroh utřeme se skořicí a 80 g cukru. Přidáme švestky, 30 minut chladíme. Potom přimícháme 250 ml ušlehané smetany.
-
4
Roládu nakrájíme na plátky a vyložíme jimi mísu. Naplníme ji švestkovým krémem a dáme do chladu na 4 hodiny.
-
5
Nakonec dezert ozdobíme zbylou šlehačkou.