Švestková šarlota

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 1000 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Povidla švestková
  • 600 g Švestky
  • 600 g Tvaroh jemný
  • 250 g Cukr krupice
  • 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 105.2 mg
  • Vláknina 6738.5 mg
  • Vitamín A 6738.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky našleháme se 120 g cukru. Z bílků ušleháme sníh a smícháme s našlehanými žloutky. Do směsi zapracujeme mouku, těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem, pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus potřeme povidly, zarolujeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Omyté švestky vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme 250 ml vody a přisypeme 100 g cukru. Vše vaříme asi 10 minut. Namočíme želatinu, rozpustíme ji v horkých švestkách.

  • 3

    Tvaroh utřeme se skořicí a 80 g cukru. Přidáme švestky, 30 minut chladíme. Potom přimícháme 250 ml ušlehané smetany.

  • 4

    Roládu nakrájíme na plátky a vyložíme jimi mísu. Naplníme ji švestkovým krémem a dáme do chladu na 4 hodiny.

  • 5

    Nakonec dezert ozdobíme zbylou šlehačkou.

Komentáře k receptu