Koláč se švestkami a kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Listové těsto
  • 500 g Švestky
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 129.4 mg
  • Draslík 106 mg
  • Vláknina 1950.9 mg
  • Vitamín A 1950.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lístkové těsto rozválíme, vyložíme jím vymaštěnou koláčovou formu (okraje povytáhneme).

  • 2

    Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Urovnáme je na připravené těsto.

  • 3

    Kysanou smetanu smícháme se sladkou smetanou a s cukrem, rozkvedláme v nich vejce, ochutíme skořicí. Krémem přelijeme švestky.

  • 4

    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a zároveň s koláčem vložíme do trouby šálek s vodou.

  • 5

    Po upečení vychladlý koláč pocukrujeme.

Komentáře k receptu