Studená jahodová polévka s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 8 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 27.2 mg
- Draslík 276.7 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jahody nakrájíme na kousky, dáme do misky, prosypeme cukrem a necháme asi 1 hodinu proležet v chladu.
-
2
Část jahod rozmixujeme s jogurtem a smetanou, vychladíme a přimícháme zbylé nakrájené jahody.
-
3
Polévku rozdělíme do 4 skleněných misek a můžeme ji ještě ozdobit čerstvými jahodami.