Růžičková kapusta ve smetanové omáčce
Suroviny
- 40 g Slanina vepřová
- 800 g Kapusta růžičková
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Bujón slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 26 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 44 mg
- Vláknina 16986.2 mg
- Vitamín A 16986.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vařící osolené vodě rozmícháme bujón, přidáme očištěné kapustičky a uvaříme je do měkka.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Ostatní suroviny smícháme a za stálého míchání ohříváme na mírném ohni (nevaříme).
-
3
Uvařené, okapané kapustičky upravíme na talíře, přelijeme je smetanovou omáčkou a rozškvařenou slaninou.