Růžičková kapusta ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 800 g Kapusta růžičková
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Bujón slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 44 mg
  • Vláknina 16986.2 mg
  • Vitamín A 16986.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vařící osolené vodě rozmícháme bujón, přidáme očištěné kapustičky a uvaříme je do měkka.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Ostatní suroviny smícháme a za stálého míchání ohříváme na mírném ohni (nevaříme).

  • 3

    Uvařené, okapané kapustičky upravíme na talíře, přelijeme je smetanovou omáčkou a rozškvařenou slaninou.

Komentáře k receptu