Francouzská pórková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 21 g
- Sodík 704 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 750.5 mg
- Vláknina 13205.8 mg
- Vitamín A 13205.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme jemně nakrájenou cibuli, pórek, nasekanou celerovou nať a česnek. Pod pokličkou na mírném ohni za občasného zamíchání dusíme doměkka asi 15 minut.
-
2
Přidáme oloupané, nakrájené brambory, vývar a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a vaříme pod pokličkou 20 minut. Odstavíme a necháme prochladnout.
-
3
Polévku rozmixujeme a nalijeme do čistého hrnce. Znovu přivedeme k varu a přilijeme smetanu. Osolíme, opepříme a krátce povaříme.
-
4
Polévku podáváme horkou nebo dobře vychlazenou, ozdobenou pažitkou.